VI Carreira Popular Abanca Semana Verde

Despois de participar na Popular da Pobra, tocou desprazarse ata Silleda onde se celebraba a VI Carreira Popular Abanca Semana Verde. O percorrido parecía que ía ser o mesmo ao último ano polo que serían 7Km rápidos pero bastante rompe pernas.

Os obxectivos serían:

• Recuperar as boas sensacións perdidas na última proba.
  • Intentar mellorar o tempo que teño nesta proba acadado no 2019 de 24:47 min.
Nada máis cheguei ao Recinto Feiral fun recoller o dorsal. Como xa ía cambiado para a carreira, tocou ver as carreiras das categorías inferiores mentres chegaba a hora de poñerse a quecer. Cando estaba esperando dixéronnos que había algún cambio no percorrido e que non se ía dar a volta pola recinto que xa íamos saír directamente para fora polo que o intento de mellorar o tempo xa non sería posible.

Chegou a hora e fómonos colocando na saída de 10 en 10 corredores segundo os tempos que lle puxeramos ao hora de inscribirse. Así quedei colocado no segundo dos grupos e tras esperar 30 seg. despois da saída do primeiro grupo foi a nosa quenda.

Arranquei bastante ben e rápido pero xa controlando o reloxo para que non me pasara como na proba anterior que acabei pagando o esforzo dese primeiro km onde polo normal a xente aperta máis. Tras saír do recinto o percorrido prestábase a ir rápido xa que era todo baixada sobre uns 800m.

Dende aí comezamos a subir outro tanto, uns 800m. non era unha subida moi forte pero xa lle ía chegando, sobre todo os últimos metros. A partir de aí tramo rompe pernas xa que baixabas unha recta xiro e subías outra.

Así foron pasando os km's ata que chegando ao km 4 comeza unha forte subida e constante que se estendería sobre 1 Km con unha parte final onde a piques estiven de botarme a andar pero conseguín manter a cadencia e non pararme.

Xa só quedaba unha longa recta onde perdín dous postos pero xa ía no límite coas pernas e entrar de novo no recinto feiral por onde saímos e chegar a meta completando unha distancia de 5,5Km dos 7km que estaban anunciados.

O resultado final foi:
  • Posto xeral: 14º de 119.
  • Posto categoría: 4º
  • Tempo: 21:19 min.
  • Ritmo: 3:49 min/km
Os obxectivos a medias xa que non se puido intentar mellorar o rexistro do 2019 pero as sensación non foron malas de todo. Quitando esa subida final que tiña ganas de botarme a andar, sentinme ben e as pernas responderon.

En canto a carreira o percorrido sufriu a variación por dentro do recinto pero unha vez fora foi igual que o último ano. Houbo problemas coas clasificacións, non sei o motivo pero foi un pouco desastre xa que había moitos corredores reclamando. Avituallamento intermedio, final e medalla para todos.