Campionato Galego de Media Maratón 2023 (Vilagarcía de Arousa)

Tocou regresar a unha das media maratón máis chans que hai que Galicia e que ademais este ano tamén sería a sede do Campionato Galego: a Media Maratón Concello de Vilagarcía de Arousa. Sobre un percorrido homologado que este ano modificaba parte dese percorrido para facelo incluso máis rápido. Ademais o tempo tamén quixo acompañar e o día estivo perfecto para correr.

O obxectivo sería:

🏆 O MEU RESULTADO 🏆
  • Posto xeral: 60º de 284.
  • Posto categoría: 15º
  • Tempo: 1h 19' 22''
  • Ritmo: 3:45 min/km
O obxectivo conseguido polos pelos xa que logrei mellorar o tempo que tiña en 1 segundo... Posiblemente saín moi lento pero isto tamén fixo que chegase con algo máis de forza ao final para ir remontando o tempo perdido. Seguramente se fixera ao revés de saír máis rápido ao principio ía rebentar na metade da carreira e o tempo non ía ser o mesmo.
De todas formas polo reloxo saíronme 200m de máis e o ritmo foi de 3:43 min/km. Facendo un tempo neto de 1:19:06 polo que moi contento co rendemento que tiven nesta carreira e a ver se no próximo intento consigo baixar da 1:19:00.
O peor foi que nos últimos 10Km comezoume unha molestia na zona dos abdutores que cada vez ía a máis e cando rematei a proba ía bastante tocado.

🏁 PERCORRIDO 🏁

O percorrido foron 3 voltas que cambiou respecto aos anos anteriores. Nun principio íase dar primeiro a volta curta e despois as dúas longas pero algún erro na organización fixo que déramos: unha longa, unha curta e unha longa. Isto provocou que cando empezamos a facer a volta curta había grupos de corredores dobrados e os avituallamentos tampouco coincidían co establecido. Un erro moi grave para quen tiña que tomar sales ou xeles e beber auga. Foi un pouco caos nese sentido pero o percorrido e completamente chan e moi idóneo para facer grandes rexistros.

✅ PUNTOS POSITIVOS ✅
  • Zona para aparcar ao carón da carreira.
  • Globos de tempo obxectivo.
  • Voluntarios ao longo do percorrido.
  • Avituallamento intermedio con líquido.
  • Avituallamento final completo.
  • Duchas en 3 puntos, un deles ao carón da meta.
  • Agasallo dunha camiseta.
❌ PUNTOS A MELLORAR ❌
  • O erro xa comentado co percorrido e que provocou tamén que os avituallamentos non estivesen nos puntos Kms anunciados.
  • Para min tamén facía falta caixóns de saída por tempo porque creo que a saída foi un pouco caos. De feito nin me din de conta cando se deu comezo a proba.